
Sistemul pentru degivrarea acoperișului este un accesoriu mai puțin întâlnit și utilizat în țara noastră, dar extrem de necesar pentru multe clădiri. Scopul unui astfel de sistem este acela de a preveni și îndepărta depunerile de gheață și infiltrațiile de sub acoperiș, iar în general este recomandat a se monta în cazul acoperișurilor cu o pantă mai mică de scurgere a apelor pluviale. În timpul iernii, acoperișul, jgheaburile si burlanele sunt expuse variațiilor de temperatura si umiditate. Rezultatul este acumularea de zăpadă și gheață la marginea acoperișului, aproape de streașina. Astfel, această acumulare blochează jgheaburile și burlanele, devenind chiar periculoasă.
De ce un sistem pentru degivrare acoperiș?
Așa cum spuneam în rândurile anterioare, un sistem pentru degivrare acoperiș este mai util în cazul acoperișurilor cu pantă mai mică de scurgere a apelor pluviale. Țurțurii de gheață au fost nu doar o dată răspunzători pentru accidente dintre cele mai neplăcute, precum înfundarea burlanelor cu dopuri de gheață, lucru ce determină stricăciuni pe termen lung ce costă foarte mult pentru a fi remediate, iar zapada ce încarcă un acoperiș poate determina inundații ale etajelor superioare, infiltrații în pereti și chiar accidente. Astfel, utilitatea instalării unui sistem de degivrare poate fi mare.
Din ce se compune un sistem pentru degivrare acoperiș?
O astfel de instalație este alcătuită din:
- Cabluri electrice încălzitoare
- Termostat – controlează funcționarea automată a sistemului, în funcție de climă, temperatură, umezeală
- Senzori
- Accesorii montaj
Pentru a se putea obține o putere instalată optima, cablul încălzitor se întinde înainte și înapoi de-a lungul acoperișului, jgheabului sau burlanului, de atatea ori cât este necesar, dar două treceri de cablu (dus-întors) sunt de obicei suficiente.

Cât costă un sistem pentru degivrare acoperiș?
Costurile depind de suprafața care necesită a fi degivrată (cât cablu este utilizat) și de necesitățile de degivrare de la fața locului. Lor li se adaugă costurile termostatelor, care pot fi mai simple sau mai complexe: de la comanda de pornire/oprire la diferite automatizări. În oricare dintre situații însă, un sistem degivrare acoperiș trebuie privit ca o investiție: echipamentul are o garanție și o durată de viață destul de mari și nu necesită o mentenanță deosebită.
Sperăm că îți sunt utile informațiile pe care ți le-am prezentat referitor la montaj degivrare acoperiș. Iar dacă ai nevoie de un astfel de echipament pentru acoperișul tău, suntem la un telefon distanță să te ajutăm!
Spune-ne despre proiectele tale!
Dacă vrei să construiești sau să renovezi și ai nevoie de o ofertă personalizată, completează formularul de mai jos și un reprezentant Cover Grup Construct te va contacta în cel mai scurt timp.