Țigla metalică ruginește?

Țigla metalică ruginește?

Țigla metalică ruginește? Când spui metal care trebuie să reziste de-a lungul zecilor de ani în fața intemperiilor și a diferențelor de temperatură, nu ai cum să nu te gândești la coroziune. Ca atare, pentru mulți fiabilitatea unei țigle metalice reprezintă un subiect discutabil, iar această categorie de clienți prezintă scepticism încă de la achiziția acestei învelitori pentru proiectele lor. În continuare, însă, în calitate de furnizor și montator țiglă metalică din 2007, ne-am gândit să răspundem, cu argumente, la întrebarea: țigla metalică ruginește?

Cu toate că țigla metalică este principala alegere a clienților din România, nu înseamnă că alegerea ei este ușoară. Un impediment în utilizarea ei îl reprezintă teama ca ea să nu ruginească.

Cum alegem o țiglă metalică cu durată mare de viață?

Totul începe cu materia primă din care este realizată țigla metalică și cum este ea manipulată.

La Cover Grup Construct colaborăm cu furnizori de prestigiu, ale căror produse sunt realizate din oțel rezistent și tratat împotriva coroziunii. Apoi, se continuă cu depozitarea pre și post producție: în spații acoperite și ferite de umezeală, cu temperatură constantă.

Protecția anticoroziune și vopseaua

O învelitoare de calitate are un strat de zinc suficient de mare încât să o protejeze de-a lungul timpului. Acest strat are un rol vital mai ales în zona decupajelor, acolo unde țigla metalică este debitată sau prelucrată, la montaj.

Luând un exemplu care ne vine la îndemână din portofoliul nostru, anume țiglele metalice Lindab, acestea sunt fabricate din oțel galvanizat la cald, protejat pe ambele fețe. În ceea ce privește finisajul, Lindab Skane, una dintre cele mai populare alegeri în rândul alegerilor clienților noștri, are un strat PE poliester de 25 de microni sau MATT poliester structurat, de 30 de microni.

Montajul, un factor decisiv

Rezistența unei țigle metalice pentru câteva zeci de ani și împiedicarea ei de a rugini sunt, peste toate aspectele anterior menționate, condiționate de montajul corect al acesteia:

Alegerea pantei adecvate.

Realizarea unei ventilații corespunzătoare, astfel încât condensul și apa să nu rămână o vreme îndelungată sub învelitoare.

Realizarea unor îmbinări care să permită scurgerea completă a apei.

Utilizarea șuruburilor potrivite pentru realizarea prinderilor.

Renovezi sau construiești? Echipa noastră îți este alături, cu servicii de consultanță, vânzare și montaj acoperișuri. Contactează-ne și hai să discutăm despre proiectul tău!