Te-a prins vremea rea cu acoperișul nefinalizat? Află cum să protejezi construcția!

Te-a prins vremea rea cu acoperișul nefinalizat? Află cum să protejezi construcția!

Poate că ai început construcția proiectului tău toamna târziu, iar vremea instabilă te-a luat prin surprindere și ești nevoit să amâni finalizarea lucrărilor. Dacă nu ai reușit să montezi acoperișul, avem câteva sfaturi utile pentru tine.

Protecția fundației

Fundația reprezintă elementul de bază al unei case, iar deteriorarea acesteia va reprezenta cel mai grav lucru, întrucât vei fi nevoit să refaci casa din temelii. De aceea, îți recomandăm să îți protejezi fundația cu ajutorul rogojinii, peste care îți sugerăm să pui și o folie de plastic, pentru a preîntâmpina infiltrarea apei. De asemenea, mai poți turna un strat de 5 – 10 centimetri de nisip, peste care să pui rogojina.

Protecția șarpantei

Șarpanta, după cum am mai povestit despre ea, reprezintă ansamblul de lemn din care este format acoperișul casei. Dacă ai ajuns la acest stadiu, e bine să adaugi un strat de membrană peste astereala acoperișului (adică partea din lemn peste care este pusă învelitoarea). Când vremea se îndreaptă, poți aplica învelitoarea acoperișului direct peste această membrană.

Protecția fierului beton

Dacă ai ajuns la stadiul de a ridica elementele de structură, îți recomandăm să le protejezi, astfel încât să nu ruginească. Armăturile, stâlpii de susținere și alte astfel de elemente nu trebuie să ia contact cu apa. Același lucru trebuie făcut și cu pereții casei, pentru a evita infiltrarea apei în ei, care pot rămâne în stare udă pentru mult timp sau, mai rău, să fie nevoie de a fi refăcuți.

Sperăm că aceste sfaturi ți-au fost utile. Iar dacă ai nevoie de câteva mâini pricepute de ajutor, pentru proiectul tău, suntem la un click distanță: contactează aici echipa Cover Grup Construct.