Când repari și când înlocuiești acoperișul?

Când repari și când înlocuiești acoperișul?

Când repari și când înlocuiești acoperișul? Vara este perioada ideală pentru proiecte, cum ar fi reparația acoperișului sau înlocuirea acoperișului casei tale. Așa că ne-am hotărât să te ajutăm să iei cea mai bună decizie în acest sens și, cu puțin noroc, să te ajutăm să faci și economii, pentru a nu afecta prea tare bugetul pentru concediu.

Înlocuirea unui acoperiș reprezintă o investiție sigură, pe termen lung, de care se vor bucura până și strănepoții tăi. Iar renovarea sa, când este efectuată de o echipă de specialiști în montajul și reparația acoperișurilor, îți garantează confortul și siguranța familiei, pentru vremuri la fel de îndelungate.

Spre deosebire însă de o gaură din podea care îți sare imediat în ochi, uzura acoperișului, din păcate, nu este atât de evidentă. Din acest motiv, pentru a știi când repari și când înlocuiești acoperișul, este de dorit este să îl verifici periodic, în special după sezonul rece sau după furtuni, uitându-te după următoarele semne:

  • Scurgeri în pod – pe lângă toate lucrurile pe care le depozitezi aici, și a căror ordine precis o știi, s-ar putea să mai găsești și alte ”comori”.  Petele de apă sau de gheață sunt semne care indică faptul că prin acoperișul tău există scurgeri. Norocos cel ce are o mansardă! Le va observa la timp.
  • Țigle sparte sau țigle lipsă – smulse sau distruse de furtuni.
  • Țiglele deformate – sunt învechite, curbate la margini, au trecut prin îngheț și au fost bătute de soare. Le-a ajuns și lor, „și-au trăit traiul, și-au mâncat mălaiul”.
  • Lipsa granulelor de pe țigle – montarea proastă a burlanelor sau lipsa jgheaburilor permit apei să curgă și să ”spele bine” granulele. Pierderea lor grăbește procesul de îmbătrânire al învelitorii. Cel mai bine este să verifici, după furtuni, dacă se observă așa ceva la baza jgheaburilor.
  • Mucegai pe tavan sau vopsea crăpată.

Ce e de făcut când țiglele sunt sparte sau lipsesc? Dar când sunt curbate și prezintă fisuri adânci? În primul caz, țiglele se schimbă cu ușurință, ceea ce înseamnă că este necesară doar repararea acoperișului. Dacă sunt ondulate la margini, este necesară înlocuirea întregului acoperiș.

Sperăm că aceste câteva rânduri te ajută să înțelegi mai bine când repari și când înlocuiești acoperișul casei tale. Și nu uita: suntem la un contact distanță de a veni în sprijinul tău, indiferent de anvergura proiectului pe care îl ai.

Sursă foto